Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


REFUSERAD



Förgäves mitt namn jag sökte
bland dem som av juryn fått pris.
Fåfängt jag lyckan försökte
att fånga på detta vis.
Nu river jag pappret i bitar,
som ofta jag gjort förut,
på juryns oväld jag litar,
min dröm som poet är slut


Nu skriver jag bara för dig,
mitt ofödda barnbarns barn.
För fåfänga vill jag mig vakta,
vill ej bli snärjd i dess garn.
Min dikt skall du få bedöma,
om många många år,
när du finner den i någon gömma
bland bråte och skräp i en lår.

Ingvar Björkdahl




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 253 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-12-04 16:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du har ju skrivit så vackra dikter, fortsätt du att skriva.
2013-12-04

  ResenärGenomLivet
Lite sorgligt, men fint beskrivet...
2013-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl