Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blues vid 36 till blues vid 37

Nu har du räknat ännu ett år
och samlat ännu flera sår.
Du böjer dig som i reflex
och sjunger en blues vid 36.

Så har du kommit ner till botten
och stängt de flesta vägar ut.
Nu finns det inget mer i potten
när alla pengarna är slut.
För allt är redan satt i pant
och du har slut på fix och tricks.
Du lever vid den yttre kant
där allting bränner och det sticks.

Nu har du räknat ännu ett år
och samlat ännu flera sår.
Du böjer dig som i reflex
och sjunger en blues vid 36.

Du har väl drömt om högsta vinsten
men aldrig vunnit något stort.
Ditt mål, är knappt du minns den
för allt försvann dig, allt för fort.
Du är som nåt som saknar fäste
som nåt som irrar runt omkring,
liksom en svala utan näste
är du på flykt i ingenting.

Nu har du räknat ännu ett år
och räknar in de många sår.
Du böjer dig som i reflex
och sjunger en blues vid 36.

Så lägger du ännu ett år
och hör hur bluesen övergår -
när klockan slår i detta nu
och blir en blues vid 37.




Bunden vers (Rim) av Erik L
Läst 437 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2013-12-05 00:04



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2013-12-11

  RitaBrunner
Du saktade ner, där på slutet
det blev sämre för flutet hahaha

Grattis Erik! Gå igenom denna med granskande ögon så ser du det jag ser :)
2013-12-05

    ej medlem längre
Bra berörande,jag tror jag tar och sjunger en blues vid 48;)
2013-12-05

  justine fox
Grattis! :)
2013-12-05

    ej medlem längre
Vemodigt vackert...
2013-12-05

  queenia
snyggt, och vemod. Gillar din ton.
2013-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L