Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lördag kväll

Lördag kväll
tre pilsner och Dire Straits på stereon
och jag är rastlös
vet inte om jag kan komma till ro i natt
spöken från förr jagar mig
inlåsning och ångest
hemligt hat

Tänker att varför
ska man vara cyniker
när man kan vara blomsterbarn
fast 54 år fyllda

försöker vara naiv
vara lite sårbar
i en hård tid
Det är ju inte fler vapen
den här världen behöver

Lördag kväll
och jag har skickat en dikt
till min ängel
hon blev glad
satt och läste om all jävelskap
orkar fortfarande vara arg
bry sig
inte uppgiven som jag

har fastnat i det vackra
i ord som hjärta och smärta
när det är andra ord
som gäller nu

Att gå ut och demonstrera
att brinna för något
Men hos mig har det slocknat
Jag är en som man tycker lite synd om
eller föraktar

trivs nog bäst i mitt lilla mörker...




Fri vers av Mikael Ekman
Läst 291 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-12-25 11:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint diktat
2013-12-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Vad du skriver bra!
2013-12-25

  aol
just så kan jag känna mej, men jag går ut kämpar ner övervikten, tar en kopp kaffe på frälsis blandat där uteliggare människo som är sköra så ensamma med sin ångest,
2013-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman