Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur tystnad låter

jag firade tolvslaget i en taxi
fast jag inte hade råd

tystnad är scenen i slowmotion
där du ser någon du vill ha men aldrig kan få

när den första kylan en vintermorgon
glittrar på den blanka trottoaren

tystnad är stunden innan
då du undrar om du får
allt som sker i drömmens doft

tystnad är när hjärtat slutar slå ett tag
för att orka fler snabba slag i rad på grund av dig

att nära sig på ingenting
likt en vissen ros när vasens vatten dunstat bort

tystnad är den första kyssen
och du hoppas på fler

månen står full i din tillgivenhet
allting är vackert

tystnad är när molnen sveper förbi
den fulla månen
stjärnorna glimmar i takt på himlavalvet

tystnad är när violinen kisar mot solen
att andas lugnt som om man har en evighet på sig
att göra vad man vill

tystnad är när alla tårar har tagit slut
och det fortfarande gör ont
när sveken dansar ringdans runt din heder

tystnad är att skrika under vatten
en vattenguds sång om kärlek

tystnad är en chans till harmoni
vinden skriker ut sin själ som inte längre passar där inuti

tystnad är försoning mellan varmt och kallt
med oss två i mitten utav allt




Prosa av Carl R. Westerling
Läst 628 gånger och applåderad av 34 personer
Publicerad 2014-01-01 14:05



Bookmark and Share


    nutte imo
1000 applåder
2015-02-03

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Jaa tystnad är när violinen kisar mot solen. Tack
2014-01-06

    ADI Nehlin
fin
2014-01-06

  axveronika
Så vackert och välformulerat
2014-01-06

  Lena K Nilsson VIP
Fint om tystnaden!
2014-01-06

  Jonas Hagén
tystnad när två människor
kan vara tysta med varandra,
utan att tystnaden blir pinsam
tecken på en bra tystnad.
2014-01-03

  R Werner
Som jag brukar säga, tystnaden är den som låter mest. Vackert har du formulerat det i a f. Applåd!
2014-01-03

  © anakreon VIP
Mmmmmm,,,
Calle
2014-01-03

    Birgersdotter VIP
Vackert
2014-01-02

  Inez L VIP
Så snyggt ...
2014-01-02

  anits VIP
Så fint om tystnaden,
2014-01-02

    ???
då älskar jag tystnaden
2014-01-01

    ???
då älskar jag tystnaden
2014-01-01

  Bo Himmelsbåge
Fin text!

Det är så tyst att man hör tystnaden slå!
2014-01-01

    Mist
Wow, vilken otroligt bra text. Läser om den gång på gång.
2014-01-01

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Underbart skrivet! Just tystnaden i olika skepnader.... gillar sista versen
2014-01-01

    sajo
Oj vilken underbar text att läsa om tystnad får känslan av att det är så tyst att jag kan höra nålen falla...
2014-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Carl R. Westerling
Carl R. Westerling