Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

~vintrabrud~

Landet sveps in i brudslöja
Vacker ny värld
Borta med regnet försvann mörkret,nu när vinterbruden är här

Kyligt sveper hon fram
Med iskristaller i sin hand
Bakom sig släpper hon sin mantel
Som med vita vidder varligt lägger sig
Nattar yrvaket krokus

För vilans tid är här
Med sovande katt vid sprakande härd
Med klockans trivsamma tickande
Tända ljusens flackande

Jag välkomnar he ne där hon skrider fram
Med löften om pulkaåkande lyckliga barn
Med kyliga nätter med frost och is
Hon kom till sist lyckligtvis




Fri vers (Fri form) av ~alruna~
Läst 174 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-01-12 16:18



Bookmark and Share


  aol
så skaldevackert skrivet vännen,
2014-01-13

  bittemi VIP
Vacker vinterdikt!
2014-01-12

  träsnidaren
Sensuellt och vackert!
2014-01-12

    Tollwut
:)
2014-01-12
  > Nästa text
< Föregående

~alruna~
~alruna~