Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi banar vägen...


SNÖOVÄDER

Den gråa himlen faller ner på vägen
Snöyra ilsket spottar blöt vitt damm
Min lilla bil, den kämpar tappert fram
Som alltid följsam, arbetsam och trägen

Kör fram min bil, kör fram i alla lägen
Trots muller, buller, yra och motstånd
Ditt hjärta brummar mitt i unison
Vi är ett lag, vi båda banar vägen

Runt om oväder bildar kaos flitigt
Trafiken står, syns bara röda ljus
Förbindelsen avbröts och fönster skitigt

Det känns så ensamt, bara vindens brus
Dess klagan om förbaskat jobbet slitigt
Och alla längtar sina hem och hus.



Av Alicia Stenfors






Bunden vers (Sonett) av Alicia Stenfors
Läst 323 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-02-03 13:36



Bookmark and Share


  louisegirl
Jag åker gärna med ;)
Så fint diktat
2014-04-30

  Johan Strömstedt
Rakt på, inte så "snirkligt", ger din text en hög trovärdighet.
Jag åker med. Tar plats i baksätet.
2014-02-08

  Alicia Stenfors
Tack, alla! Välkommen i bilen! Vi åker säkert.
2014-02-05

  Marita Ohlquist VIP
När jag läser texten tycker jag att jag sitter med i bilen. Tack för skjutsen.
2014-02-03

  Linda CH VIP
Roadtripp i oväder med en känsla av ödslighet.
2014-02-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Fin text om det vardagliga!
2014-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Alicia Stenfors
Alicia Stenfors