Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt gamla hood

Jag närmar mig
Klumpen i magen

Jag kan känna dofterna
Ögonen tåras

En förort
Vad hade den egentligen att ge?

Inte värsta betongen
mest näst intill

Ett miljonprojekt
I en förort
15 min med den blå bussen ifrån Göteborg

"Nyponbuskar nyponbuskar hela vägen nyponbuskar" med dess rosa blommor
Doften som slog emot mig
Vid cykelvägen ner mot dalen

Gårdar där små 89/90-tals ungar lekte fritt
Tills mamma skrek; Nu är de mat!

De lummiga gårdarna har blivit öppna planytor, där man nu ska tränga in ytterligare hus.

Men doften i trapphuset är densamma
som för 15 år sedan

Är jag känslig
eller enbart nostalgisk

Detta var mitt hood
i mina första 11 år

Jag lärde mig gå, cykla, & klättra i träd här

För jo
jag fäller varje gång en tår




Fri vers av Sis
Läst 201 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-02-05 23:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Texten är ingjuten i betongkärlek!
2014-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Sis
Sis