Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inga valmöjligheter längre?

bäst att skynda sig att skriva

innan man är utraderad

för det är PRECIS vad

det handlar om

den här snåla diagnosen

begynnande alzheimer

där forskningen skyndar

utan synliga botande resultat

 

bäst att skynda sig leva

om man nu kan må bra

av sin medicin 

det som är förhoppningen

att minnet tillfälligt

ska småblomma

men någon guldkant

i form av eufori

av ett glas vin och liknande

verkar ha bytts till motsatsen

trött och avstängd

 

nej det är inget som

jag vill välja 

om det finns något val

 

bli sämre utan medicin

 

ja vad ska man göra

detta inferno

som är en stor stress

I bakgrunden läkarens

glada tillrop

Du får inte stressa

då blir du sämre

Nej jag har hamnat

i en tydlig återvändsgränd

där sorg, ilska och hopplöshet

mest regerar




Fri vers (Fri form) av Kim VIP
Läst 373 gånger och applåderad av 17 personer
Utvald text
Publicerad 2014-03-10 17:42



Bookmark and Share


  kjell-åke bearfoot VIP
vem sa att livet skulle vara lätt
det är orättvist och absolut inte lätt
stress och stress
blir än press
när de tjatar om det
känns det som stressen tilltar
har också hört det där
och den enda lösning jag har
är att det alltid finns ett val
och att ett val alltid är bättre
om det nu var någon tröst
så var det i alla fall min röst
förstår din sorg ilska och hopplöshet
och du har rätt att känna så
du har rätt att vara bitter
men lev nu som om varje dag vore den sista,det är det enda råd jag kan




2014-03-31

  Ulf Kvarnmalm
Stark, sorglig och vacker.
2014-03-18

  Ulf Kvarnmalm
Stark, sorglig och vacker.
2014-03-18

    ej medlem längre
Stark och berörande text
2014-03-12

  Yeppis
Jösses,berörs av din text
2014-03-12

  Lars Hedlin
Berörs av din text!
2014-03-11

  Jaseph
När man läser det här slås man av kontrasten mellan sorgliga budskapet och den suveräna utformningen. Det gör ont i mig att läsa. Det är väl en klyscha, men ändå: vi är inte våra diagnoser!! Vi är människor! Och, tänker jag, det finns alltid goda val att göra.
2014-03-11

  Eva Helene VIP
Ibland tror jag att sådana här diagnoser (och även en del andra) inte enbart är av godo . . . Du skriver så bra om din sorg och ditt dilemma!
2014-03-11

  Marita Ohlquist VIP
Blir starkt berörd.
2014-03-10

    ej medlem längre
fina du,
det är när våren tar vid
då växer vi...
2014-03-10

  Peter Stjerngrim VIP
Någon att älska och känna sig älskad av, som du kan kommunicera med om det mesta, bekräftelse och prioritering av det som är mest väsentligt för dig själv - Det tillsammans är den absolut särklassigt bästa motmedicinen mot just alzheimers ...
Men å andra sidan är kärleken och det jag nämner här ett universalmedel som bidrar mer än någonting annat till vår hälsa och vårt välmående!
2014-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP