Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stunder på Kastello VIII

 

Nu vänder vindarna

vintern på väg ut

ur dygnens gång

tiden börjar gå rätt

 

Vid halv två

kommer solen fram

över Hemköpshuset

uppåt gatan

 

Till trottoaren

börjar duvorna och kajorna

återvända

de anar chansen till

 

ett mål på smulorna

från våra mandelskorpor

och en ringdans bland våra

nyvakna fötter

 

Ur den öppna dörren

kommer kaffearomen och

Nils Landgrens Funky Unit

burna av Ebba Baristas djupblå röst

 

Maestro Jens har dragit

den tjocka ylletröjan av

sin breda rygg och för varje dag

växer hans varma leende ut

 

allt större över lokalen

Nu blommar livet här igen

kroppar planteras utefter väggen

unga som gamla sig församla

 

på Kafé Kastello

en liten plats på jorden där allt

kan vara som det bör

och kaffet bäst i världen




Fri vers av petter rost
Läst 332 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2014-04-02 12:42



Bookmark and Share


  aol
Gillas bra förtäljt
2014-05-31

  Beyond Eternity
Du har en enastående förmåga att få mig att se allt framför mig...en målande beskrivning där jag ser varenda vrå, varje rörelse...och jag känner kaffedoften.
Om det finns något fik jag känner att jag skulle vilja hänga på, så är det Kafé Kastello ;-)
2014-04-17

  HanKa
Dit vill man...
2014-04-05

  Lollitta VIP


djupblå röst


_______________+++++Konstnärligggggggggggggggggggggg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2014-04-04

  Georg Möller
Så härligt att läsa.... som om man stod där. Och ja, kaffet är fantastiskt!
2014-04-04

  Connie
Jag går in på kaféet i tankarna och sitter där och jag känner samma njutning som du gjorde. Så underbart min vän!
2014-04-03

  Tillbringaren VIP
Kärleksfullt! Får vårsmak i munnen, lovely

2014-04-03

  KeL
Ännu en skön betraktelse över ditt smultronställe.
2014-04-02
  > Nästa text
< Föregående

petter rost
petter rost