Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


LOVSÅNG TILL VÅREN


Jag går över ängar i knoppande vår.
Jubla min själ! Vilket under!

Nyss låg marken frusen och hård.
Nu väntar mig högtidsstunder.

Blommande ängar. Fågelsång.
Doft från spirande grönska.

Jubla min själ! Var lycklig och nöjd.
Nu har jag allt jag kan önska.

Ja hela mitt väsen fröjdas nu,
när knoppar svälla och brista.

Jubla min själ i vårens tid!
- kanhända blir denna min sista.

Ingvar Björkdahl




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 344 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-04-18 08:33



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Underbar vårsång...man får passa på att jubla medan tid är...
2014-04-18

    ej medlem längre
Vackert med vemodigt slut.
2014-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl