Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

harry gray


håret gången allt är krattat
gräset bränt och köttet
far mot skyn
skapa hjärta jord att dämma
minnet med

vid platsen där
jag försvann
ska försvinna
svann

--------

namnet harry grey en parentes om hennes verkliga
det finns sätt att dölja könet just med parenteser
t.ex. (grå) det har ingen plats i dig jag ser det;

som när jag bokstavligt såg in i fickspegeln och
mina ögon blev kvar i den spegelvända icke-världen
strupen stramade hårt jag minns det nu och hur jag
omöjligt kunde återvända fast jag ville

harry grey jag vet att du är du att allt det vita
ska spränga fram ur namnet

allt bleks baklänges här
och jag försöker fånga en
skata med bara händerna
vilket naturligtvis är
omöjligt

--------

radiorösten talar om
nordostpassagen och konsekvenserna
av att tömma vattentankar  mellan
isflak

tankar tänker inte

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Anita Westin
Läst 246 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-04-23 15:48



Bookmark and Share


  Marianne Räf
Gillar å läsa dig! Tycker du utvecklats
en hel del! 2 rader, helt lysande :

"mina ögon blev kvar i den spegelvända
icke-världen"

samt -rätt å slätt--

"tankar tänker inte" Jättebra!
2014-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Anita Westin
Anita Westin