Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


Te e nutidamänniska på västgötadialekt

Han vesste va han velle,skomakarmäster,
när han stängde si bo, mellan hägg å suren.
Han lämnade lästen, pleggen å bekket,
nu sôlle han njuta av dôftande gren.

Skomakarmäster va klok, å han kände,
om jak sa örka mä, arbetet mett,
då måste jak logna ner mäk e vänna,
jak måste se te att själen får sett.

Du åkk, borde jära som skomakarmäster,
stella dä lite, å sätta däk ner.
Du jäktar å strässar, du blir som en robot,
som ente-nôtt känner, å ente-nôtt ser,




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 241 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-05-07 13:11



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Jaa...själen måste få sitt...härligt skrivet...
2014-05-08

    ej medlem längre
Fint diktat. Det är så trevligt med dina västgötadikter, känner igen det.
2014-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl