Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orolig

Min roll är mest att vara orolig
För morgondagen
Som jag inte kan kontrollera

Eller inbillar jag mig bara?
Är det kanske att vara positiv
Optimist och energigenerator

Jag fortsätter nog att vara orolig
Det är tryggast så




Fri vers av Tarras
Läst 185 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-05-22 10:37



Bookmark and Share


  Almagrundet
Oro skärper sinnena så länge den inte blir helt ohanterbar. I dessa tider är det nog ett sunt tecken att känna oro. Sociala spänningar kan individen uppleva som om de var problem tillhörande den rent privata sfären - inte lätt att veta var det ena slutar och det andra börjar. Läste att depression förmodligen har haft en viktig funktion rent utvecklingshistoriskt, då det visar sig att människor som är i en (tillfällig) depression oftast har en förstärkt uppmärksamhetsgrad på potentiella faror, vilket säkert har varit avgörande för människans överlevnad innan hon kunde förlita sig på civilisationens trygghet.
2014-05-22

  Nanna X
jo, oro är ju en slags beredskap. bryter kriget ut i morgon så är du inte helt oförberedd.
2014-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Tarras
Tarras