Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En evighet och en dag




sitter i ja nej vet ej
spiller kaffe läser hemingway
varm i ryggen klar i huvet
våren speedar på nått stulet
vissa kvällar är en stilla sång
vissa blir ett minne man minns nån gång

de på bänken mitt emot
börjar sakta skapa ett liv ihop
kärlekspar lovar kärlekspar
en evighet och en dag

alla floder rinner ut i havet
ändå blir havet aldrig fullt
alla vindar vänder, alla hjärtan bränner
till som glödgat eldjärn någon gång

såg en flicka gråta
en man skrika - "det var inte jag"
såg en pojke låsa in sig
i en evighet och en dag

öppna vägar utan strävan
höga berg i en bortglömd dal
mina myrsteg här i världen
alla hav i en ocean

alla tankar alla minnen
alla människor som varit jag
alla vittnen alla sorger
- en evighet och en dag
































































Fri vers (Modernistisk dikt) av Tyko
Läst 312 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-05-22 21:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tyko
Tyko