Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fr o t L nr 3


Mellan till och från

 

 

Vissa regn kan jag älska

vart går du nu?

 

andra slår sönder allt

gör det oframkomligt

 

Sådana regn är onödiga

det är så oframkomligt ändå

 

Stilla regn mot blecket under det öppna fönstret

heliga natt

musiken    ljud för själ

ljud för kropp

heligt regn

heliga natt

 

Föder leende eller tårar

eller både-och

ibland 

kan vi inte veta

förrän stunden är här med stilla regn

mot det spröda blecket

leende tårar

heliga    stilla

 

Var är du?

 

I dag är det låg kvav sol här

sveper mellan husen

över gatorna

en tunn ljusgrå gas

 

Ändå sticks den känner jag

fräter att ta i

 

Var är du någonstans

 

Ibland syns du i en tung stad

ibland i en grönska

ibland vid vatten som porlar

ibland hörs du

oftast i en värld som är alldeles din

 

 bara där du är

 




Fri vers av petter rost
Läst 335 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2014-07-07 10:32



Bookmark and Share


  Engel
Du påminner mig ibland om Pär Lagerkvist, när han inte är så dyster.

"I hjärtats blomsterdalar"...
2014-09-12

  Magica VIP
Målande skrivet, bra.
2014-08-05

  Glitr
Vackert och stilla på samma gång
2014-07-11

  Lollitta VIP
Poesi är inte ett yrke


inte en modefluga


DET ÄR BELYSNING AV

SJÄLEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2014-07-09

  petter rost
Jag kan inte hålla käften, måste få säga...
Tänk att få så mycket poesi i kommentarerna till ett eget stycke - poesi! Det är märkvärdigt, stort...
/Petter R
2014-07-09

  Lollitta VIP
Stilla regn mot blecket under det öppna fönstret

Var är du någonstans

oftast i en värld som är alldeles din



__________PERFEKTTTTTTTT__________GOLD!!!!!!!!!!!
2014-07-08

  Angel of love
Så väldigt fint.
Det finns regn och det finns regn..
2014-07-07

  Beyond Eternity
Det där stilla regnet kommer nog till din trakt snart för här har det vräkt ner i omgångar. Men det gjorde det bara för att det sen skulle kunna vara "stilla" när det kommer till dig ;-)
Det behövde liksom rasa av sig först.
:-)
2014-07-07

  Sanna i badet VIP
Härligt mjukt du lägger fram regnet, eller regnen.

Regn och saknad.
Regn och liv.
Själsligt regn - heligt


2014-07-07

  Glöden
Jättefin. Berörande.
2014-07-07

    ej medlem längre
mjuk som känns
2014-07-07

    skamfilad VIP
Åh. Finns knappt ord. Bokmärker.
2014-07-07
  > Nästa text
< Föregående

petter rost
petter rost