Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Örkenthayung

Jag trivs vid dina sjöar,
i dina skogar ock likväl,
på de olika små öar,
bland dess småa skär.
Och uppå höglands höjder,
där solen skiner först,
där lever jag som nöjdast,
där släcks min Valfars-törst.
I Örkenthayungens nejder,
vid Hallandsåsens fot,
här skall jag också leva,
tills jag då går bort.
och sen skall jag där spridas,
upp i norda- skog,
där själen min den trivas,
när kroppen har fått nog...




Fri vers av Henrik Svensson
Läst 713 gånger
Publicerad 2006-03-31 13:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Svensson
Henrik Svensson