Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sömmerska

 

Trots skoltidens syslöjd försök att lära
kan hon än idag inte hålla händer stadiga nog
för att zik zak mönster skall bli rakt

 

det enda de lektionerna lärde henne
var 
att sårad hud av huggande saxar svider
och 
att hårt arbete inte belönades

 

därför sitter hon nu och försöker att
sy fast knapparna på den kostym
som tilldelats


och de fäster ett tag och ser till
att kostymen är hel innan trådar släpper

 

för trådarna släpper
trots hennes dubbla varv av försvar
med dubbla knutar
så är tråden alltid för svag

 

hon får stillsamt ta in att hon aldrig
blir en bra sömmerska
för även det där med att virka har hon prövat på
men det slutar alltid med stora maskor i hennes
händers slutförda verk

 

kanske borde hon bara vara naken
och slå följe med den dumdristiga
kejsaren som var utan kläder

 

för visst är det så att själslig nakenhet
aldrig blir två

 

och med tacksamhet minns hon träslöjden
den hårda kala
banka och karva med kraft
ur svaga muskler
är de lektioner hon minns bäst

 




Fri vers av Octavia
Läst 247 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-08-06 19:02



Bookmark and Share


  gunnnar nylund VIP
Sy/träslöjd i all ära.... men att snickra
till ord och fästa dem på papper är
inte illa vara... det heller!

2014-08-31

  KattenKin VIP
Ditt broderi är vackert, så sy det kan du.
2014-08-15

    ej medlem längre
God tanke.
2014-08-11

  bohemen VIP
Huvudsaken är väl att du gör något med dina händer!?
2014-08-08

  Alva Johnsson VIP

Gråt inte över spilld mjölk.
Tusen och åter tusen är de verk
som tillverkats av flitiga händer,
men nu inte längre är något värt.
2014-08-08

    ej medlem längre
Fint ihopsydd text...
2014-08-07

  Lehva VIP
Berörande och skickligt skriven text.
2014-08-06

  Klara Ord VIP
Fin text, jag tycker mycket om den.
2014-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Octavia
Octavia