Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstkänning

Nu när färgerna djupnar
skuggorna blir längre
skogarna inbjudande
då kanske det kan bli möjligt
att glömma dig

igår såg jag någon
som liknade dig
med dina typiska tofsar
högst upp på hårburret
samma allvarliga ögon
men det var inte du

syster hjälp mig
att glömma henne
det blir bäst så
kanske blir det möjligt
i den ljuva september
eller i höga oktober

men det kommer inte att gå
för hon lyssnade på det värsta
och gav mig sin kärlek ändå
och då kom hon in
i min blodström

det kanske kan gå
om jag byter blod

snälla syster
stick in kanylerna
i min handled
glöm inte den vita tejpen
sätt på blodtransfusionsapparaten

snälla syster
hjälp mig




Fri vers (Fri form) av Olle the Bulldog/Olle Ekman
Läst 217 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-08-25 14:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Olle the Bulldog/Olle Ekman
Olle the Bulldog/Olle Ekman