Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillsammans kan ni politiker

Valtider - och det är ju lika med strider.

Gillar inte denna tiden.

Tycker att man kan framföra det man själv vill göra utan att slå mot andra partiers företrädare.

Ganska så fula påhopp ibland kan jag tycka.



Och egentligen - vad slåss man om?

Är det makten som lockar?

För så förfärligt olika problemlösningar presenterar man ju inte.



Samtidigt marscherar främlingsfientliga krafter genom vårt land.



Om våra politiker helt osjälviskt ville Sveriges väl så skulle de gå samman i en blocköverskridande regering.

För att kunna ha krafter av stål att sätta emot dem som inte har en människosyn som harmonierar med de allra flestas.
Dessutom kunde man dela på¨statsministerposten.

Reinfeldt och Löfvèn tillsammans för Sveriges bästa!

Det ni - det vore inte så illa.

Tvärtom - det skulle kunna bli riktigt bra.
Och pengarna som partierna gör av med i valstriden kunde gå till något betydligt bättre saker!



Läs gärna iden personligt utlämnande artikeln i Svenska Dagbladet "Är det någon här som är nazist"



Man läser den och känner - detta får inte hända igen!!!!Men det händer - idag!

Snälla Reinfeldt och Löfvèn - sluta slå på varandra - låt alla era fina idéer få bli till en ny verklighet - jobba tillsammans för att skapa ett samhälle där ALLA respekteras!
En verklighet där inget barn behöver ha det så illa i skolan som nykomna Negra hade det 1994 i sin klass - i en småstad i Sverige.


Jag tror inte jag är någon naiv romantiker.

Jag tror jag är en längtande realist!




Prosa av Michaela Dutius
Läst 238 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-09-01 12:22



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Jag kan ju bara trycka på applådknappen en gång, men annars så skulle du få massor av applåder för din text...kan bara hålla med... tillsammans skulle vi kunna få ett fantastiskt Sverige...
2014-09-04

  Lars Hedlin
Bra insikts tankar här!
2014-09-01

  stig wikman
SANT MICHAELA .

EN FANTASTISK TANKE
MEN SVÅR ATT GENOMFÖRA .

KRAM.
2014-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius