Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
alltså om det inte fanns giriga människor skulle ju Alliansens politik fungera alldeles utmärkt jag menar varför har sänkt arbetsgivaravgift bara skapat knappt cirka 8000 nya jobb och varför finns det inte fler bostäder för studenter när de som kan hyra u


Välfärden ligger i din plånbok.

den blå ideologin
svävar högt
över oss
vanliga dödliga

rikedomar kramas
av girigheten
upp över molnen
glänser i solsken

valfriheten flyger
omkring oss
lockar, pockar
om vår uppmärksamhet

konsumtionshjulet
rullar rakt in i
våra boningar
jämnar tankar på
global rättvisa
med marken

övertygelsen om latheten
som parasiter, iglar
redo att bita sig fast
så fort makten lättar
på tyglarna

den röda ideologin
väller fram som lava
uppdämd orättvisa
bränner som
ett bultande hjärta






Fri vers (Fri form) av Vill oxå kalla mig Miss Lyckad
Läst 210 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-09-07 15:12



Bookmark and Share


  Tabac VIP
Själv är jag en småfeministisk socialmoderat med kristna grundvärderingar och miljötänkande.

:)
2014-09-10

    ej medlem längre
Bra!!
2014-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Vill oxå kalla mig Miss Lyckad
Vill oxå kalla mig Miss Lyckad