Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tiderna förändras, och vi med dem...


Nostalgisk väntan på framtiden

 

sitter och väntar på gubbar
väntar, väntar
för lägenheterna är många

väntar tillräckligt länge
för att plötsligt fatta
att NU är andra tider

 

jag väntar inte på gubbar
jag är själv en seniorgumma

väntar på typ killar
som ska fixa värmeelementet
i badrummet

elementet

hur utskrattad blev jag inte
av lekkamraterna för att säga så
i stället för det självklaraste
självklara batteriet,

för suddgummit

som minsann hette radergummi,
eftersom skrivfel skulle raderas

- suddiga var mina häften ändå,
av ångvälten, den vänstra handen
körde över blyertstexten,
så mardrömslik Kalligrafi...
jag flydde in i drömmen:

en ättelägg till Leonard0
med rätt till spegelskrift! <3

och så var det

frigidairen

- ett pyttelitet kylskåp, det läckte
livsfarlig drivgas
tills att gasverksgubbar
uti gasmask gjort dess saga all...

och lavoaren...

lavoaren
dög, med nöd och näppe,
som ord, med fniss, och bra som handfat
för den höll tätt, fastän tyvärr lätt
sprucken, precis som badrumsväggen,
- bägge var minnesmärken över bomber
som fallit nära nångång under något krig -

den var så arendorffsk, vår lavoar,
för det var ingenting särskilt med den
som skulle väckt ett habegär hos någon alls

så blev det klart, varför jag älskar
min lavoar, och varför läpparna så gärna
vill formas mjukt efter dess namn

och

jag väntar,
väntar,
undrar -
ska killarna
bli gubbar

innan de äntligen
är här?

 

2014-09-12  13:33

 

 

P.S. ..och undret skedde - 13:35 ringde det på dörren och en yngling jämte stege stegade in :)




Fri vers (Fri form) av Minkki VIP
Läst 348 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-09-12 13:07



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Fint levande tidsporträtt! Också min vänsterhand smetade ut den nyskrivna blyertsen över varenda sida, som fick de stilfulla bokstäverna att närma sig ful asfalt. (Allting utom måla och skriva gör jag emellertid med höger.)
2014-09-19

  Palett
Härlig, underbar text, den sparar jag !
2014-09-17

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2014-09-17

  walborg
Kul text i stunden
2014-09-12

  Staffan Nilsson
Ja väntan kan få tankar att ge sig av (och hän) - och viken fin resa de gör här.
Och ynglingen?
Fick du det du önskade?

2014-09-12

  Hans Christian
Underbar text vännen. Slutet så bra!
Kram på dig!
2014-09-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Rolig text! Hantverkare, ett släkte för sig! Säger ofta när de ska komma. Men kommer inte.
2014-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP