Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En hyllning till \"Suomis\" folk, som har en instabil granne i öster.


Lejonet


Oros- vind drar upp i öster,
Gammal björn med smälek ler,
Stakar upp på nytt reviret,
Hoppas att sin fiend’ ser.

Bryter mark i otjänlig tundra,
Björnens avsikt rutten är,
Att tvinga lejonet att blunda,
När han skär dess halsartär.

Men ingen kan ett lejon tämja,
Ingen under himlens sfär,
Ingen kan dess frihet dämma,
Inte ens en björn disträ!

Nej, lejonet i natten ryter,
Höjer högt sitt gyllensvärd,
Och med björnen banden bryter,
Och sällar sig till västerns härd.




Fri vers av Henrik Svensson
Läst 715 gånger
Publicerad 2006-04-02 13:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Svensson
Henrik Svensson