Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Samstämda steg… i grupp. Sthlm är ju fullt av trevliga aktiviteter bara man har ögon o öron öppna! Och här är det inte åldersbestämningar, alla trivs ihop!


visstuga det kallas

gemenskap i all enkelhet

kan vara som ett varmt

omhuldande element

 

balladdans till äldre

omkväden och visor

hand i hand med

andra män och kvinnor

i serpentiner med steg

som är uttänkta 

att passa som ett pussel

där tåget kan köra

i tvära men långsamma

kurvor som ständigt

förändras i rummet

det lilla

 

att få vara en del

i en sång utan instrument

bara kroppar 

som möts helt

opretentiöst med behållna

kläder kan överföra

universell kärlek

sammanhållen av

kluriga små ramsor

som är i sig små historier

 

allt är i nuet

och ändå skulle det kunna vara

när som helst

var som helst

 

helt utan särskilda maner

åldersbestämning

tangoskor i fladdrande kjol

 

nej bara rytmen som vi

tillsammans frammanar

i ord som upprepas

sammanlänkar

 

efter en och en halv timme

i denna trance-grupp-dans

blev jag helt utmattad

någon snoa eller liknande

i en annan lokal därpå

var helt överkurs

 

men hur kunde jag glömma

detta ställe där jag gick förr

Och tack min goda stjärna

att jag åkte i närheten en dag

och tänkte ja visst ja

den där folkmusiken

hade jag ju totalt glömt bort

i ett rantande i tangorabatten

 




Fri vers (Fri form) av Kim VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-10-06 17:09



Bookmark and Share


  Ida-Marianne
Håller med Lars. Verkligen bra skildrat.
2014-10-06

  Lars Hedlin
Så bra skildrat!
2014-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP