Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vem ska trösta vem?

nu när mörkret och kylan anländer

ska man skydda växterna

täcka dem med löv

Jag vill också bli skyddad

men ingen kommer 

och lägger en filt över mig

Eller en mjuk puss i pannan

 


Kanske blev jag vuxen för snabbt

eller sjuk allvarligt för snabbt

Själv är jag bra på att tappa

saker på stortån

Det tar lång tid att läka

 

Somligt läker aldrig

En del befinner sig i trotsåldern

livet igenom

Kanske är jag en av dem

som inte ens vill komma igenom

den hotande mörka isiga

årstiden höst och vinter

då allt blir så tydligt i sin

förlamande gråhet 

Hotfullt

 

Men ständig sommar

kanske blir tjatigt svettigt

mycket körande till bad och land

Fast innerst inne är jag glad

att jag har mat och en säng

att sova i när den värsta

förlamande tröttheten invaderat

Men den sjukdom som flyttat in

i mina hjärnvindlingar 

den bad jag aldrig om

Hur mycket man än säger

att stress och oro är det

som lockar fram den

 

 




Fri vers (Fri form) av Kim VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-10-19 15:40



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Du skriver så bra och uttrycker dig så väl - en liten smula tröst att höra ??
2014-10-20

  Lars Hedlin
Bra och starkt framfört
2014-10-20

  Solitaire VIP
Men lite kortare vinterhalvår?
Det kanske blir konsekvensen
När vi det allt varmare får
Medan vi närmar oss gränsen
Vi får ändra våra strategier ibland
Som att isbjörnarna får gå i land
Leva enkelt och nära
Smeka pälsen på våra kära
Och rent av ge fan i demensen ;-)
2014-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP