Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trummorna ekar i tystnaden,rätt ska vara rätt

Mörkret har lagt sig över horisonten
ett barn gråter i natten
den tröstande Mamman förlåter
vaggar barnet till sömns

I skuggorna döljer sig demonen
katten lever i jakten
till människornas glädje
när råttans inälvor
bara finns åter när morgonen gryr

Du föddes med defekten i snö valvets kyla
de tre vise männen var redan påväg bort inte hem
Ditt namn kunde blivit jesus
djävulens makt har förgjort dig
din själ förde dig närmare avgrundens hämd

Jag lever i skuggans mörkret
smyger mig runt i en vakande dans
du kan inte förgöra mig
mina vänner står givakt
elden kan inte ta sig
ty vännen släcker elden
den du aldrig kan tända i mig

Vi möts snart i domen
där bibeln är ordet
lagen vår broder
bevisen vår rätt
när morgonen sen gryr igen dina inälvor
möts där i gryningen av hundens klapprade käft




Fri vers (Fri form) av Suss Petersson
Läst 264 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-12-12 02:48



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Starkt nära och mäktigt
2014-12-12

    ej medlem längre
Mäktig och berörande..
2014-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Suss Petersson
Suss Petersson