Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Trevande blandning av Cohens låtar, på svenska. Som jag ville säga dem.


Krossad skönhet. eller Hyllning till Leonard Cohen

Klockan är fyra på morgonen.
Sent i december.
Jag äskar nog landet.
Men står inte ut med scenerna.

Han sänder sina varmaste.
"Tack för att du tog ångesten
ur hennes ögon. "
Han trodde den var där för alltid.

Om du vill ha en älskarinna
Så gör jag allt du ber mig.
Om du vill ha en annan kärlek
Kan jag bära en mask för dig.

Jag lever mitt liv som om det var någon form av verklighet...
Ta min saknad ur min mun.
Och jag kan ta din krossade skönhet


Mina kedjor är för hårda
och månen för stark.
Och Odjuret som sliter i dina lakan kan inte somna.
Och jag har lovat så mycket
Som jag inte kan hålla.

Jag drömde om dig här om natten.
Det mesta av dig var naket...
Men en del av dig var ett ljus.
Och vi väntade...
På något jävla mirakel.

Och det var så många röster.
Jag tror att några kom från dig.
Jag tror inte du hade gillat det här ändå.

Jag vill känna din givmildhet...
Och du måste bemöta min girighet.

I mitt hemliga liv
tar vi fortfarande varandra.
Och går över alla gränser.

Jag ler när jag är arg.
Och bedrar verkligheten.
Jag gör vad jag måste för att överleva livet.

Men jag vet vad som är rätt och fel.
Och jag skulle kunna dö för sanningen
i mitt hemliga liv.

Men ingen bryr sig om
människor lever eller dör.

Låt mig döma ut din kärleksaffär
I detta samma jävla rum.
Där jag skulle sända min egen i döden.

Känn en sista gång
Detta heliga hjärta
Innan det exploderar.




Fri vers (Fri form) av Osannolika
Läst 173 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-12-14 17:12



Bookmark and Share


  Elisabeth H
Fint där. Lyssnar faktiskt på Cohen nu. :)
2014-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Osannolika