Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rosett-tant

Tanten hyr skrinnskor röda, granna,
(de andra hyr alldeles likadana)
ut på isen med en spark hon glider iväg
(och sätter sig på ändan med besked)

men snart så får hon tag i det eleganta
flytet, det som gör tanter dansanta
hon svävar ut i krusiduller, rosetter
(med kollisionskurs för på isen det tätt är)

hon krockar lagom lätt med en herreman
(å, vilken tur att det råkar vara just han!)
hon fladdrar lite rart med fransen
(han kanske fladdrar till med svansen)

Hur det med saken sig befinner
kan anas, för nu de tillsammans skrinner
de dansar vals, de dansar rock, de svävar
(måhända lite farligt, mången annan bävar)

sedan dricker de kakao med stark likör
smakar, njuter gemensamt, som en invit ju bör;
bestämmer sig helt apråpå
för att tillsammans på bio gå

och de väljer muminfilmen På Rivieran som
skänker glädje till henne och honom
Mer än så vår saga inte förkunnar,
men antas kan rikligt ögonsim i djupa brunnar


© Mia Bergenheim




Bunden vers (Rim) av Mia Bergenheim
Läst 576 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-12-31 14:49



Bookmark and Share


  Ronny Berk
rimriktiga trevligsaker, skapar bilder av människors möten ...
2014-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim