Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför inte?

varför inte känna kanten
av det blåa tyget mot varm hud?
föreställa sig hur lugnet sprider sig
i delar av kroppen
och samtidigt låta spetsen av ett finger
glida mellan en snäckas kant
och dess innanmäte

varför inte försöka samla
allt välmående
under ytan i ett bibliotek
till ett enda välmående
och höra hur alla där inne
som på en given signal
suckar som av djup, förlöst längtan
århundraden av hämmad, stel spänning
som släpper

varför inte tänka sig en bibliotekarie
i sina bästa år
som står bakom informationsdisken
och nästan, nästan,
nu
men inte riktigt ändå
når fram till sitt drömliv
hon är säker på att nästa sommar
kommer det att gå för henne
att nå fram
till thailandsresan




Fri vers av Olle the Bulldog/Olle Ekman
Läst 229 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-01-22 12:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Olle the Bulldog/Olle Ekman
Olle the Bulldog/Olle Ekman