Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ny låt, troligvis om en barnsoldat som blir vuxensoldat


Andra sidan bron



två fåglar nere vid vattnet
jag kan bägge deras namn
min far lärde mig allt han kunde
min far lärde mig allt jag kan

jag minns min mammas sorgsna ögon
jag minns min broders tysta lek
jag minns skarpa skott i natten
hur/när mina skolkamrater skrek

REF:
på andra sidan bron
på andra sidan bron
ligger världen - ligger världen så stor

det dröjde inte länge
innan jag var en av dem
vi lärde upp varandra
vi såg oss aldrig om

jag lärde mig att ljuga
att stänga av mer från dag till dag
mina andetag blev tyngre
när vi gick från stad till stad

på andra sidan bron
på andra sidan bron
ligger världen - ligger världen så stor

STICK:
du kanske undrar hur jag åkte?
hur mina kängor bar mig hit
du kanske undrar vem jag vände mig till
när natten drog förbi?

hon finns kvar i mig om natten
hon finns kvar i mig på dan
jag glömmer henne aldrig
glömmer aldrig vad hon sa:

"den gud ni tvingas lyda
den ni dödar människor för
vad tror ni han gör med er?
vad tror ni att han gör?!

ni är monster ni är djävlar
ni är döda inuti
snälla kom tillbaka,
kom tillbaka till mitt liv"

på andra sidan bron
på andra sidan bron
ligger himmelen - ligger himmelen så stor
















Fri vers av Tyko
Läst 249 gånger
Publicerad 2015-01-30 19:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tyko
Tyko