Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att våga vara vuxen

Att våga vara en vuxen..
Ser du barnet som far illa på bussen
av en oengagerad kanske till och med farlig vuxen.
Hårda ord, kränkningar mot en liten kropp och själ.
Vänder du då bort blicken?
allt för rädd för att våga ingripa.
Ja visst det är obekvämt att säga ifrån även om du är vuxen.
Men vem har sagt det ska vara lätt att vara vuxen?
Vågar du säga ordet stopp till en annan vuxen
för att skydda ett barn?
Om du vågar så gör du en sak som kommer sätta spår i barnet.
som kommer ge tillit att vuxna kan vara bra, trygga och engagerade.
Du sår ett frö till tillit. Du skapar möjlighet till goda relationer längre fram i tiden.
Du kan faktiskt rädda ett barn från att bli en trasig vuxen.
Inget kanske sker direkt, eller i morgon..men det kanske ger eko om 20 år..
Vem vet?
Så våga vara vuxen, våga tappa balansen och falla fritt
genom att säga orden Stop..
Du faller kanske i något obekvämt
men du förlorar i alla fall inte dig själv genom att
inte våga..




Fri vers av själensfrihet
Läst 142 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-02-13 15:42



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra och starkt framfört
2015-02-14

  WyS VIP
Bra sagt! Javisst blir du obekväm men dina ord kan väcka eftertanke....fast motsatsen visas i nuet!
2015-02-13
  > Nästa text
< Föregående

själensfrihet
själensfrihet