Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vind i seglen

Mina båtar av bark
i strömmars vatten
lägger ut mot friheten
i stjärnklara natten

Det är barndomens båtar
som i minnet går
med tankarna de flyter
och läker mina sår

Mina båtar av bark
är av kärleken gjorda
av ett barns hand
en glädje jag vill lovorda

En lekstund i fjärran
i ett barns fantasi
den naturen så bjuder
av ren och skär magi

Mina båtar av bark
ger nostalgi till livet
då som i framtiden
i evigheten inskriven

Det är vuxenlivets åder
som fått mig att förstå
alla barndomens värden
då när himmelen lyste blå

Mina båtar av bark
ristade ur trädets stam
med vind i seglen
ut på världens damm

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 554 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2015-02-23 18:50



Bookmark and Share


  bittemi VIP
Barndomsnostalgi i vackra ord!
2015-02-27

  Bo Himmelsbåge
Fin nostalgi
i en barkbåt så fri
den lenar våra sår
ifrån barndomstidens
år
2015-02-25

    Dan Myrbeck
Fint nostalgisk skildring
2015-02-24

  Teresia Ridell
Mjukt, varmt och vackert.
2015-02-24

  Lars Hedlin
Så fint och minnesfullt för dig..:)
2015-02-24

  Marianne Räf
Nostalgiskt minne, fint!
2015-02-24

    ej medlem längre
Jättefint skrivet..
2015-02-24

  louisegirl
Mycket vackert skrivet, om barndomen
2015-02-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbar nostalgi över barndomens värld i målande bildspråk.
2015-02-24

  anits VIP
Så fint skaldat om ett minne från barndomen, tycker mycket om den här!
2015-02-24

  Ewa-Britt Nilson VIP
En barkbåt
gladde då
glädjer nu
Du kan få
till det
gott Du!
2015-02-23

    ej medlem längre
Så himla fint ihopsnickrat alltihopet!
2015-02-23

  Ingrid Trolle
Så underbar dikt
med underbar rytmik
och fina rim och ett
innehåll, som för läsaren
bakåt tiden då livet var
en lek. Särskild andra
strofen griper tag.
Rörande och berörande








2015-02-23

  Yrre VIP
Jättefin!!
2015-02-23

  P-E-H
Vackert diktat med fina bilder. Minnen som väcks till liv..
2015-02-23

  Kjell Åhsberg
Barnets lekar (med barkbåtar eller annat) formar den så småningom vuxne individen. Som vuxen är det fint att ha detta att se tillbaka på.
Fin och viktig text!
2015-02-23

    ej medlem längre
Fina sommarminnen
2015-02-23

    ej medlem längre
Så fint, du tar fram många fina minnen med denna:)
2015-02-23

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text som väcker minnen!
Tack för det.
2015-02-23

  ResenärGenomLivet
Tycker om dessa minnen av enkelheten som fanns...mycket fint...
2015-02-23

    ej medlem längre
Tycker mycket om den här fina texten. Den berör.
2015-02-23

    ej medlem längre
Underbar poesi med spår ur barndomens leklust.
2015-02-23
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO