Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så kan det bli när man startar ny verksamhet.


Pensionärens klagan

Jag har så dålig kondition
jag har inte tid att träna.
Ont jag har i tå och häl
och värk i bägge knäna.
Men när jag får pension
då ska jag min liv och själ,
börja med motion.

Jag ska gräva i vår trädgård,
klippa gräs och så persilja.
Ut och gå och motionera.
och så kanske vill ja,
njuta av en kaffetår.
Och gå ut och promenera,
gott om tid till de ja får.

Nu när jag pension har fått
räcker inte tiden till
allt jag hade tänkt mej.
Aldrig får jag sitta still
och ha det lugnt och gott.
Som jag trodde blev det ej,
jag har alltid lika brått.




Jag har inte tid att känna efter
mina onda knän och tår.
Promenader och motion,
ingen tid till det man får.
Inte ens en dag semester
när man har pension.
Det hjälper inte med protester.

Spela boccia, gå på kurser
och på utfärd fara.
Läsa språk och gå på möten
uti glada vänners skara.
Ja här finns minsann resurser
man är jämnt i stöten.

Ingen lättja som du ser




Bunden vers av Berth
Läst 944 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-02-23 13:08



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En fruktansvärd text, fruktansvärd i sitt val av tema och till sin struktur, det är ett stort hål i den och den är full av kakor jag inte gärna vill smaka. Ändå kan jag inte låta bli att äta dem och inte sluta förrän fatet är tomt. Så det kan gå i alla fall. Men en sak vet jag bestämt, det här får bli den enda texten jag läser av textförfattaren, inte att jag går i samma fälla igen.
2015-05-23

  ULJO
Det ser ut att bli en innehållsrik och häktisk pensionstid, inget att klaga över. Fin betraktelse över livet dock.
2015-02-28

  ResenärGenomLivet
Ja, alltid har man något att klaga på, var man än befinner sej i livet...
kul text att läsa...:-)
2015-02-23

  Palett
Bra fångat !!
2015-02-23

  mare VIP
Fullt ös ;)
bra skriven
2015-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Berth
Berth