Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nattsudd sent. Ska jobba imorrn, tidigt. Men vattnet måste ut. © Erik Brickman 2006


Grundvatten




Vi snubblade ivriga

genom alla strömmar

blötte och stötte våra fötter



gick ibland ur våra vallgravar

huttrande i kylan

men alltid med lika god min.



Vi läpprördes, i förbifarten

då ingen tid fanns

när vi ville så mycket



som om vi sargade våra själar

i en hurtig sport

och visade oss duktiga.



Fast önskan var att flyta

med knäna över ytan

i känslans stilla flöde.



Låta lemmarna lösas

cell för värkande cell

just där, under ytan



i kärlekens grundvatten.




Fri vers av Arowana
Läst 493 gånger
Utvald text
Publicerad 2006-04-12 01:05



Bookmark and Share


    Ms Field
jag gillar rubriken, jag gillar poesin, jag gillar:-)
2006-04-30

  Yvonne Vigstrand
Mycket fint skrivet min vän!
Kärlekens grundvatten ska man inte spara på.....
kram från Yvonne
2006-04-14

    ej medlem längre
Den här skulle jag vilja rama in bredvid "Välj din själ noga"...
De sista fyra raderna lyser av underbart eget ljus.
Tack för en ny favorit!
2006-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Arowana
Arowana