Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Sigrid Hjertén

Dina gator säger att nu är det är slut
själva luften har ett anslag av råhet
som om den inte vill längre

En stor sjukdom kommer dånande
den säger att allt har gått sönder
men att du måste fortsätta att vara
i alla dessa bitar utan sammanhang
därför att sammanhanget skulle döda dig
du måste krossas
vandra genom alla skärvor
för att bli hel



dikten är inspirerad av Sigrid Hjerténs målning "Parisgata" (se bild)




Fri vers av Anne G
Läst 215 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-03-02 17:56



Bookmark and Share


  Nanna X
jag älskar Sigrid Hjerténs målningar. just den här bilden är ganska råkylig i färgen. men sönderfallet kan jag inte se - det kanske kommer i nästa ruta...
2015-03-14

  Blomma-Stjärna VIP
jag tycker om "vandra genom alla skärvor för att bli hel" och tänker då på hologrammet!
2015-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Anne G
Anne G