Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Någon annanstans

Jag minns ditt gåtfulla leende
när dimman tog dig
du dansade allt längre in
jag trevade efter som en blind

Som en mussla slöt du dig
gick jag dig nära, var du någon annanstans
tills bilderna tog slut
och jag störtade ut i ett mörker utan gräns

Varför gömde du dig, när jag förstod att du skulle lämna mig?
Vad bar du för hemlighet
du, med septembersolens blekhet på din kind?

*

Jag längtar efter vatten
Du tände elden som väcker mig om natten
O hägring för trötta vandrare
gräset susar skönt på din grav




Fri vers av Anne G
Läst 196 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-03-03 17:47



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
förtvivlans längtan i vacker språkdräkt
2015-03-04

    AmandaB
Älskar första och sista stycket! Sätter liksom diktens prägel :)

Tolkar det som en metaforisk död av någon som försvunnit...
2015-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Anne G
Anne G