Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krig och elände


Inget nytt under solen

Banditer och rövare är vad de är alla soldater

För alla håller dom den ena handen på pistolen

då de många gånger skjuter ner någon av rädsla

ifrån höften

Av misstag

Krigets fasor och obehag

Den starkare ger sig på den som redan är svag

För det är någonting som de vill ha

Utrymme och matriella ting ty likaså makt

Så den som kommer i vägen går genast till slakt

Politisk vanmakt

Men vad kan då vara mer värt än sitt eget liv

Så hålla på och mörda och skövla måste väl ändå vara

en dålig deal

Men att ständigt köra med en dålig stil är det visst många

makthavare som vill

Tydligen

Men så är det också inte mer än två procent människor

som styr över resten av befolkningen över hela världen

Inte konstigt då att det blir motsättningar

Sorgligt nog

För när ska vi lära oss att vi inte gör det mot någon annan

det som vi själva inte vill utsättas för?

Mörda någon så att den dör

Men visst finns det rötägg därute utan samvete

som egentligen inte har något

existensberättigade

Är riktiga svin när det kommer till sina medmänniskor

och djur

Monsters

Så man får ständigt se upp vart man än är så att man inte är

på fel ställe vid fel tidpunkt

Använda sitt förnuft

För livet är bra många gånger riktigt tufft...

Krig och elände!

Ken Cassel
5/3-2015




Fri vers av Ken Cassel
Läst 164 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-03-05 01:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel