Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Själva innebörden


Vi står på en gräsplätt
kantig och kal
- trädgårdar kan man döda
här finns en leda och en brist
här finns en hunger efter träd

Och med känslan av att inget blir roligare än så
går jag mot utgångens blåa fond
när min lille son för den åt sidan, som om den vore en kuliss
och leder mig in i ett rum, fyllt av en outsinlig grönska,
som fastän litet och avgränsat tycks rymma oändligheten,
vara kärnan, essensen av alla frukter.
Själva innebörden växer här.
Och jag fylls av en mättnad, så ljuvlig att alla mina celler sjunger av glädje.
Ja, som ett obekymrat barn med en aldrig sinande tillgång på föda, är jag.


Jag visste hela tiden att det fanns ett sådant rum
Jag minns det, såsom det bleknande smycket runt din hals är dig välbekant
- ditt eget hjärta




Fri vers av Anne G
Läst 192 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-04-03 11:56



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
jag älskar den här dikten - känslan av leda - utgången/vändningen när din lille son för det blå åt sidan och leder dig till själens rum-rymd -
2015-04-03

  Nanna X
mycket vackert, blir nästan som Höga Visan där vid det obekymrade barnet.
2015-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Anne G
Anne G