Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag kan tacka min lyckliga stjärna!

När vi föds kan vi tyvärr inte välja vilka föräldrar
vi får eller i vilket land de bor i
Och det är lika för alla människor
Något som man får finna sig i
Man får vara glad helt enkelt över att man bara
har fått chansen till ett liv
Ett drägligt sådant
Så inte för att jag har några dåliga föräldrar eller så
eller att Sverige är något dåligt land att bo i
Jag kan tacka min lyckliga stjärna, vill jag säga
Men jag känner några som har eller har haft
det jobbigt i livet där familjeförhållandena
inte alltid har varit någon melodi
Snarare en katastrof eller en tragedi
Men oavsett allt det där så har vi i det här landet
demokrati
Något sostifikerad kanske
Men ändå
Så när jag föddes i det här landet gjorde jag det
i alla fall i frihet
Jag var och är någorlunda fri, så länge jag är laglydig
Den förmånen har de inte i alla länder runtom i världen
Många människor föds till helt eländiga förhållanden
Stackars satar
Men sedan den dagen jag föddes har jag nästan alltid
själv jagat känslan om att få
känna mig lite lycklig
Inte så lätt alla gånger
För allt för många gånger har den bara gått
eller stått mig bi
Men jag ska inte klaga
Jag trivs med mig själv och kämpar på eftersom jag
älskar livet och vill leva ett bra tag till
där måsarna ger skri
Du gamla, du fria...

Ja, jag kan tacka min lyckliga stjärna!

Ken Cassel
12/4-2015




Fri vers av Ken Cassel
Läst 197 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-04-12 00:21



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Ja, man får vara tacksam för det man har...det finns alltid de som har det värre...
2015-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel