Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kommunpolitikerna i växjö lever inte på jorden


10 000 kr mer i månaden

de vill ha 10 000 kr mer i månaden
för de tycker
att deras löner inte räcker
att det inte passar sig att de tjänar så lite
jämfört med sina motsvarigheter i andra län

10 000 kr mer i månaden
så många fel
10 000 kr mer i månaden när
skolan inte har resurser att hjälpa alla som behöver
hjälp med matten
10 000 kr mer i månaden när
det för skolan är en fråga om
datorer eller lärare
10 000 kr mer i månaden när
länstrafiken höjer biljettpriserna mer och mer
för att täcka sina kostnader
10 000 kr med i månaden när
gemene man får gå hem när biljetterna blivit för dyra
själv tar ni bilen
i europas grönaste stad
10 000 kr mer i månaden när
vården stänger avdelningar och överarbetar sköterskor
på grund av sparkrav
10 000 kr mer i månaden när
det sitter tiggare utanför ica, coop, citygross,
och ber om mynten
10 000 kr mer i månaden när
akuthem för hemlösa stängs ner
10 000 kr mer i månaden när
det är för dyrt att bygga fler hyresrätter
till human hyra

10 000 kr mer i månaden till
sjuksköterskorna, undersköterskorna, nattpersonalen inom omsorgen, kulturarbetarna, skaparna, inspiratörerna, lärarna, fritidspedagogerna, förskolepersonalen, resurspersonerna, byggarbetarna, busschaufförerna, busspendlarna, tågpendlarna, de arbetslösa, studenterna
istället




Fri vers av erica engdahl
Läst 193 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-04-29 16:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

erica engdahl
erica engdahl