Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Försommaren frågar om den får ligga med huvudet i mitt knä

försommaren smyger sig
närmare och närmare

frågar om den får ligga med huvudet i mitt knä
hellre än att vänta utanför köksfönstret
med sin spridda regnfuktiga grönska

och så doften
den kyliga kvällen efter regnskuren
den kraftiga, ljuvliga blomdoften

överallt
finns nu en ny vardag
full av välmående

som när du
oavsett att vi grälat
och du har skändat mig

och du inte alls
verkar ha märkt kniven
utan frågar
tvärt om mot vad jag väntar mig
om du får ligga med huvudet i mitt knä

och din parfym doftar blommor

försommarmänniska




Fri vers (Fri form) av Olle the Bulldog/Olle Ekman
Läst 215 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-05-02 15:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket vackra är dina ord.
2015-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Olle the Bulldog/Olle Ekman
Olle the Bulldog/Olle Ekman