Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till ett syskonskap. mitt syskonskap.


inte olikt de strama granarna


inte helt olikt de strama granarna runt barndomens gård
vi är dem inte olika, utan vi är med dem
ett syskonskap:
träd till en bror till en syster och en syster till en... bror.

i djupet av ett hjärtas distans,
lika hopkrupna som barkskyddad hemlighet
fick vi vår avlägsna blick med modersmjölken
och från faderns händer
handlag med ensamheten.

du var kanske den enda som fick glimten
i barken, en ensam vilja att inte förtvina in i
det egna
det ensamma och avlägsna.
kära syster
det bor samma mörker i vårt band.
ditt skimrar bara mer än vårt och du knyter dig
inte till det tillknäppta.

inte som vi,

inte som jag.




Fri vers (Fri form) av Anders Johan Borgström
Läst 193 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-05-14 18:40



Bookmark and Share


    99knivesinside
Fantastiskt.
2015-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Anders Johan Borgström
Anders Johan Borgström