Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Erik Brickman 2006


Jag går på bio

 

 

Jag går på bio sent på kvällen

med min vän, den udda mannen

han som har svårt att accepteras

han som har åkomman, inga porer

utom under fötterna

med ett utseende som en alien,

hår som tunn pälsludd utan päls.


I ett helt liv befunnits utanför allt

utan älskog, kropparnas upptäckt

utan den ömsesidiga ivrigheten

i våra första famlande smekningar

hans vardag en galenskap

i en oupphörlighet utan tillhörighet.


Jämfört har jag inga problem, INGA

älskogen känner jag väldigt väl

smekningarnas landskap därtill

ögonens makt i outtalade ord

och kan bara vrida mig i tysthet

då han i snedvridet smajl säger

"Men hon du hade kontakt med

och inte ville ha, kan du väl ge mig".


Och i slutet av filmen, där mannen

med kvinnan bakom sig, blir smekt

alldeles sakta som under tillbedjan

där jag sluter ögonen och drömmer

hör jag hans stilla kluckande

skrattet som en automatisk replik

då han lider för mycket av att ta in

den flagranta uppvisning av allt

han aldrig kan få.




Fri vers av Arowana
Läst 718 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-04-20 08:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Väldigt fint betraktat och porträtterat, om stora och mindre stora smärtor, och om hur skrattet kan användas som en sköld mot sånt som gör ont in i själen.
2006-04-20

  Vinterande
Vad små ens egna problem plötsligt verkar... obetydliga i jämförelse.
Rörande beskrivelse av en annan människas vardag och jag tyckte mycket om den. Den rörde vid en.
Bortskämda människor vet sällan om att de är det... och det är inte förrän man läser något sådant här som man inser att man är bortskämd med närhet. Man kanske inte har den just nu, men man kan ändå få den.
2006-04-20

  Yvonne Vigstrand
Ja vi som får uppleva allt detta fina ska verkligen uppskatta det....det finns så många som aldrig får göra det. Ta vara på stunden!
Mycket fint skrivet!
kram Yvonne
2006-04-20

  JMR
Ohhh, vad hemskt. Ja, tänk så många människor som aldrig får känna den närhet som finns mellan två människor. Tack för att du belyser detta och påminner mig om att jag har det rätt bra ändå.
2006-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Arowana
Arowana