Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
<span class=\"poetrypreamble\">Jag gjorde om den, ändrade den till ett mer personligt "du-språk".<br /><br />© Erik Brickman 2006</span><br>


Dagslutet

 

 

Du klädde dig i mig

ända ut till topparna

med dina fingrar i mina händer.

Du stampade ner i mig

med dina hälar stående

i mig

och med mina tår spretande

i livsglädje, där fötterna fanns.

Och mina kinder förundrades

över det seende de nu fått

av dina vackra ögon.



Aldrig har jag varit så levande

så lidande, så oroande

att de dagarna skulle ta slut.



Och nu är jag där. I dagslutet.




Fri vers av Arowana
Läst 1016 gånger
Publicerad 2006-04-21 18:03



Bookmark and Share


    Chogge
Den är så vacker! Du klädde dig i mig... Och sista stycket:

Aldrig har jag varit så levande

Så lidande, så oroande

Att dom dagarna skulle ta slut



Och nu är jag där. I dagslutet.

Känner igen mig väl.
2006-06-21

    Ms Field
Skitsnyggt skrivet. Känslan är total! Ruggigt bra helt enkelt!Detta blir en favorit:-)


Slutet är starkt som bara den:

"Aldrig har jag varit så levande

Så lidande, så oroande

Att dom dagarna skulle ta slut



Och nu är jag där. I dagslutet."
2006-06-09

  Virgo Cinnamon
Den här, alltså
wow...otroligt bra
beskrivet och en
skarp känsla i den.
"Hon klädde sig i mig"
Man kan se det,
och det låter både
hemskt och underbart.
2006-04-22

  Helene Månsson
Gör ont i mig när jag läser den här texten - "hon klädde sig i mig" burr....
/Helene
2006-04-21

  Myy VIP
Oj, vilken härlig beskrivning av kärlek - och vilken bra dikt!
En riktig tio poängare. Klockren rätt igenom. Men jag blev extra förtjust i "Och med mina tår spretande I livsglädje, där fötterna fanns."
2006-04-21

  Yvonne Vigstrand
Det är underbart skönt att leva så ända in i själen.....och lika tråkigt när det tar slut.....
Mycket fint skrivet min vän!
Kram från Yvonne
2006-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Arowana
Arowana