Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från mitt fönster



Gråa moln tornar upp
lövets virvlande avstannar
ensamt brunt torrt
vilar mot en vägg

måsen lyser upp det grå
svävande vithet
skrattar åt allt
asfalten ett dansgolv
för kastanjebladens sista suck

trädgårdsmöblerna
resesällskap med röda väskor
i källaren
allting i väntan
därnere...

två vita petunior
stoltserar bland
allt det vissna
mina blickfångs hjältar




Fri vers av lila fjäderblomman VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-11-13 16:58



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Gillart!
2015-11-16

    ej medlem längre
Fint - men snyggt slutord.
2015-11-15

  helenita VIP
Ser inom mig en vacker bild trots novembermörker så finns det skönhet!
2015-11-13

    ej medlem längre
Du ser glädjen och det vackra i det lilla. Vem har sagt att det mörka måste vara dystert när vita petunior säger det motsatta.
2015-11-13

  Blomma-Stjärna VIP
dikten skapar bilder ini mig - även från mitt fönster stoltserar någon enstaka blomhjälte (ringblomma!)
2015-11-13

  Marita Ohlquist VIP
Levande och detaljrik dikt om hösten.
Ser bilder för min inre syn.
2015-11-13

    ej medlem längre
Bildrik och vacker är din fina höstdikt
2015-11-13
  > Nästa text
< Föregående

lila fjäderblomman
lila fjäderblomman VIP