Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
den beskriver sig själv.


[En mänsklig Gud]

.
Ord, poesi för romantiserat sällskap
och tystnad utan tystnad.
Vackra ord som bedövning,
under vårat skinn,
nålar till framtiden,
tillbaks.
Som en docka;
ett konstgjort leende.
Förrädiska för dårar;
har du läst om kärlek i en vacker pjäs,
sett händer tvinnas ihop till tonerna
från bländande vita pianon i en diffus bakgrund?
Jag har förletts av hans röst, rakt mot det vackra.
Framtiden, tro, bilder av det förflutna, stiliserade kyssar, leenden som aldrig någonsin funnits.
Som inte kunde vara mer sanna.


Minns allt jag gjort i svartvitt innan stegen tagits.
Innan melodierna memorerats, innan ljud.
Bilder av skönhet, var du någonsin förledd, suddig, dårakigt. Minns du druckna ensamma ord, citat om kärlek som dött, som lever fortfarande?
Citerade dårar för dig, lämnade en kvar,
vid en oöppnad dörr, vid ett framflyttat vägskäl.
Förlorad bakgrundsmusik mixad med rädsla,
en symfonisk cocktail över våra skador och sår.




Fri vers av David Calvert
Läst 259 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-04-25 16:34



Bookmark and Share


  Cosmic Johanna
Denna dikt balnserar mellan ljus och mörker, och fångar mitt intresse...

det är svårt att sätta orden på hur,

men den väcker känslor...bilder...som berör.

det sårbara i oss små.
2009-04-16
  > Nästa text
< Föregående

David Calvert
David Calvert