Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En vänskap åt det destruktiva hållet. Har ni aldrig varit med om det? "Smekmånaden" i början som övergår i två starka viljors kamp.


Du och jag vännen

Det jag hatar med dig är det jag ser i mig själv
Egot en vek ballong
Fasaden gjuten i betong
Ensamheten ekande tomt emellan väggarna

Varje löpsteg jag tar är flykt
Varje andetag svagt rosslande av skammen
Det jag hatar med dig
Är det fula i mig
Ingenting annat än rivalitet och förakt
I en tvåmannapakt av isolering

Varje slag jag slår är för smärtan
Varje tårögt ögonlock det svåra att glömma
Allt det som är svårt att ta tag i
Nej, jag är fast här
Vill aldrig bli fri
Vill aldrig bli fri

Det jag hatar med dig
Är narcissisten i mig
Det jag hatar med dig är likheten oss emellan
Det jag älskar med dig
Är det som fattas i mig
Det är inte mycket




Fri vers (Modernistisk dikt) av valpen
Läst 234 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-11-30 18:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

valpen
valpen