Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lille far, lille far så rar

 

 

din pappa är en så god person,

en Josef i tidigare inkarnation 

och då fader till Jesus själv,

ville du jag skulle tro

 

hela min barndom fyllde du med kritik

bakom falska leenden, liksom på skämt

som om  det fanns en hel publik som

skrattade och höll med när du gjorde narr

av allt som var mig kärt,

liksom min tro på mig själv

 

jämförde och förådde och passade på

att berömma alla andra och envar

så att jag skulle förstå

vilken fin godhjärtat person du var,

som ville andra så väl

generös, storsint, verbal

fast du mest pratade skit

om alla vi kände

'med en överlägsen, gäckande min

ett inåtvänt skratt och strax

hånade du hela vår släkt,

men alltid ville du så hjälpsam framstå

artig, belevad och kultiverad

 

det närmsta en komplimang du kunde ge

var att säga mig att inte en enda ton var falsk

när jag sjöng och det var succé

och skivan, den sa du, gav ju inga rysningar direkt,

ja det var bra fräckt

 

nu har jag befriat mitt liv från dig

och alla dina vidriga skämt med

och du får saligen själv vandra

och skriva dina profetböcker om

Jesu ord och prästerskapet klandra

som ej ville  din bok till

konfirmander handla

 

 




Fri vers (Fri form) av Gisela Nordell
Läst 220 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-12-05 19:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Styrkan i dina ord och den kalla barndomsstämningen berör med en känsla som får mig att rysa.
2015-12-06

  Yrre VIP
berör!! bra flyt!
2015-12-06

  ULJO
Så rasande starkt skildrat. Berörs mycket av denna text
2015-12-05

  Ingrid Trolle
En stark text om
en svår far, som
verkligen inte
kunde älska. En man
utan själ.
Mycket berörande om
överlevnadskampen.
2015-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Gisela Nordell
Gisela Nordell