Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag kom från korkmattefarstu och äppelträdsträdgård

i mörka septemberkvällar kom jag från korkmattefarstu och äppelträdsträdgård
och i decemberdagarnas skymning från frost och en lagombrant backe
på nätterna gick slagskeppet över Medelhavets blanka, tysta vatten
och jag vaknade och visste att det skulle alltid vara såhär
och att idag skulle vi ha slöjd

40 år senare sover jag och drömmer om huset
med korkmattefarstu och äppelträdsträdgård
om frosten och den lagombranta backen
jag har rest dit och står på den gamla vägen och
det ligger där
huset där jag vaknade
och visste att det alltid skulle vara såhär

och så vaknar jag med ett ryck
någon slår i husets bakdörr
som ligger nedanför mina fönster

det är fyrtio år senare
och att det är så
är omöjligt att förstå

och jag gråter




Fri vers (Fri form) av Olle the Bulldog/Olle Ekman
Läst 247 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-12-09 15:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Olle the Bulldog/Olle Ekman
Olle the Bulldog/Olle Ekman