Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

12 dec 2015 lörd

Mörkret tar sig ovälkommen hit

utanför mitt fönster

samma smygande varje dag

Plötsligt har det tagit över

hela livsrutan och hoppet

om att ligga i en vilstol

i solen och titta på allt grönt

Det går inte ens att låtsas

att det bara är ett misstag

sånt där tillfälligt som 

att zappa och få in fel kanal

något helt okänt odrägligt

men ooo tro inte på det

är man sextiofem fyllda så

borde man lärt sig allt

om årstidsväxlingarna

men jag har ingen lust alls

JAG VILL BARA HA SOL

och ljusblå himmel

med vackra midsommarblomster

på min näthinna särskilt i den

tolfte månaden av året

Ränderna och min längtan

går aldrig över, föreställer mig

att jag simmar i en sjö

där vattnet kramar min kropp

lagom hårt och liksom föser mig

framåt med sina goa skvalpiga

guppande rörelsevågor




Fri vers (Fri form) av Kim VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-12-12 16:21



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Snart vänder det till ljusare tider....
2015-12-16

  Solitaire VIP
Bara den där eländiga tomasdagen har passerat, sen går det av sig självt ;-)
2015-12-12

  Larz Gustafsson VIP
Jag hatar vintern. Och julen.
Ser fram emot vintersolståndet.
Det vänder snart!
2015-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP