Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

familjen sorgmantel

 

 

en samling öar på okänt hav

spända viljor under vacker fasad

 vacklande, fladdrande facklor

i tomhet brinna

 

ge dig till känna

du arma charad

 

tvinna armodet

kring blymasken,

släng viljan

in i förintelsens

ohyggliga sköte

 

pinan håller dig fångad,

jagar i nattlig fasa

och leker sin dödliga

vendetta

*

du anar 

men triumfen

uteblir

och orden fastnar

halvvägs

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Gisela Nordell
Läst 362 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2015-12-15 03:51



Bookmark and Share


  louisegirl
Stark och berörande, på djupet
Mycket bra ordat
2015-12-18

  ResenärGenomLivet
Starka känslor som gör att man hoppas på en ljus utväg...
2015-12-17

    glasa VIP

"orden fastnar halvvägs"

fångad i pinan

ja,dikten är så
är det
om att
vara fångad i pinan

därför blir även jag läsaren fångad
kvävberörd

tät och starkt autentiskt skriven

men titeln
"familjen sorgmantel"

Sorgmantel, läser jag
förnimmer jag
som namnet på den vackra, vackra fjäril

2015-12-17

    ej medlem längre
En mycket stark dikt med känslor och stämningar som dröjer sig kvar långt efter läsningen.
2015-12-16

  Lars Hedlin
Gillas :)
2015-12-16

    ej medlem längre
Orden etsar sig fast med styrka och berörande känslor. Mycket fint skrivet.
2015-12-15

  Yrre VIP
Spännande skrivet detta, gillar språket!
2015-12-15

  ULJO
En betaktelse i högform. Bra
2015-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Gisela Nordell
Gisela Nordell